Τα εσπεριδοειδή είναι από τα πιο λαχταριστά φρούτα του χειμώνα και τα αγαπάμε πολύ στην Ελλάδα. Τώρα λοιπόν που μπήκε η άνοιξη, μπορούμε να φυλάξουμε τις χειμωνιάτικες μυρωδιές στο βάζο, φτιάχνοντας τις πιο αρωματικές μαρμελάδες.
Μαρμελάδα πορτοκάλι
Υλικά
* Πορτοκάλια χονδρόφλουδα
* Ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Διαλέγετε πορτοκάλια χονδρόφλουδα, τα τρίβετε σε ψιλό τρίφτη, να φύγει το εξωτερικό της φλούδας, τα χαράζετε κατά μήκος σε 5-6 μερίδες, τις αφαιρείτε και τις κρατάτε στην άκρη.
2. Παίρνετε τα πορτοκάλια ολόκληρα καθαρισμένα όπως μένουν και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με ελάχιστο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Περάστε τα από μια σήτα, μετρήστε τον πολτό και υπολογίστε όσο πολτό τόση ζάχαρη.
3. Βάζετε τον πολτό σε μια φαρδιά κατσαρόλα με τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Κατόπιν βράζετε σε μια κατσαρόλα το 1/3 από τις φλούδες που έχετε κόψει σε μικρά φετάκια. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη μαρμελάδα.
4. Τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις και κατεβάζετε από τη φωτιά τη μαρμελάδα. Μόλις κρυώσει, τη βάζετε σε βάζα.
Συνέχεια στην πηγή: vita.gr